Frans Busschots

LACHTEN NAAR DE ZON


Musical voor scholen en verenigingen. Alle rollen kunnen door kinderen gespeeld worden.

Decor: zetstukken.

Personages: 6 dames, 8 heren, 14 meisjes, 14 jongens, dansers, zangers. Lachen naar de zon biedt plaats aan velen op het podium. Door dubbelrollen en kleine aanpassingen kan het aantal uitvoerders sterk verminderd worden.

Een landelijk dorp met een gemengde bevolking.
Oma is jarig en de kinderen en kleinkinderen komen naar het feest. Is de relatie tussen de grootouders en hun kinderen niet honderd procent, tussen de kleinkinderen is het zeker geen vlotte bedoening.
Sommige kleinkinderen van oma behoren tot een het clubje van Kaat, anderen tot het clubje van Maichael. Kaat wil een feestje bouwen voor de ouderen van het dorp en stelt zich sociaal op. De vrienden van Michael, die zo wat de "lagere sociale klasse" verenigt en om geen vandalenstreken verlegen zitten, verstoren het feestje van de ouderen.
Kaat zit in de put. Oma en opa trekken ten strijde. Niet opgeven Kaat, meent Opa. Maar ze ziet het niet meer zitten. Ook de ouderen mengen zich in de strijd. Wanneer Michael meent een grote slag te moeten voorbereiden, haken enkele leden af. Ook de politie komt er aan te pas. Kaat wordt valselijk beschuldig en door de politie meegenomen. Toch moet er een feestje komen. En ook verzoenen moet kunnen. Maar wat doe je met Michael?
Met pittige liedjes en dansjes wordt deze musical een feest.
Lachen naar de zon is vriendschap en waardering voor elkaar hebben.

Omhoog