Frans Busschots

NONKELTJE


Komedie in 3 bedrijven

Duur: avondvullend.

Decor: woonkamer.

Spelers: 3 dames, 4 heren.

Thema: relaties.

Gaston is een braaf “nonkeltje”, iemand die door iedereen en alles misbruikt wordt en zeker door Gerda, zijn vrouw die een rol van De Getemde Feeks instudeert. Misschien zou dat haar leven kunnen beïnvloeden. Maar Gastonneke overlijdt tijdens een fiestocht. Normaal zou nu een treurige begrafenis volgen want Gerda hield zielsveel van Gastonneke, maar een firma Heavenfrost, bewaart de lichamen van overledenen en dit door middel van moderne technieken. Zo kunnen die personen, na jaren, terug levend hun plaats in de maatschappij innemen. Els, de vertegenwoordigster van Heavenfrost komt regelmatig centen ontvangen en vertelt dan telkens over Gastonneke, wat doet vermoeden dat zij op hem verliefd is.

Lowieke, de fietsmaat van Gastonneke, heeft zijn plaats ingenomen en Jean, die zo wat de tuinman is, kwam net te laat bij Gerda.

Heavenfrost doet het financieel niet zo goed en de kans is groot dat Gastonneke nooit meer levend terugkomt.

Maar als Gastonneke terug zou komen, hoe moet het dan met Lowieke en Jean? Misschien komt hij wel terug als een totaal andere man.

Dat zijn zorgen, die voor iedereen gelden. Of Gastonneke terugkomt en hoe en hoe dit verhaal verder afloopt, lees je best in de toneelbrochure.

 

Omhoog