Frans Busschots

Een vurige man


Thema: Relaties

Personen:  6 dames en 5 heren

1 Decor

7 bedrijven

Jean-Paul met Ilse en Herwig met Marie-Lou bouwen een feestje dat later uit de hand loopt. Zo komen ze op een verlaten strand  terecht en daar maken ze kennis met een vreemd koppel met een rood wagentje dat hun een lift aanbied. Maar de rit eindigt dramatisch. Ze komen in de hel terecht en Herwig blijkt dood te zijn en een been en zijn hoofd ontbreken. JÚrone, een brave ziel, zal zich over Herwig ontfermen, maar dat loopt uit de hand. Met een zware hamer en een bijl repareer je zoiets niet. In het slechtste geval is Herwig nog geschikt voor het magazijn van wisselstukken.

De duivel wordt verliefd op Marie-Lou. Daarom geeft de duivel de twee mannen een speciaal werkje, dan kan hij zich met Marie-Lou bezighouden. Verder dan hun eerste dag opleiding tot vuurmeester in de hel komen ze niet. Het hoofdvuur ontploft en dat geeft een deuk in het vertrouwen dat de duivel in het tweetal stelde. Later gebeurt er nog een ontploffing in de hoofdkeuken en dat doet de deur dicht. Ook al omdat Marie-Lou niet meegaand is en de duivel afwijst: ze blijft Herwig, die eeuwige kluns, onvoorwaardelijk trouw.

Nul-Een, de chauffeur die het viertal een lift gaf met zijn wagentje, droomt van een nieuwe sportcar. De duivel geeft hem een klein model, dat echter steeds maar groter wordt.

Een engel wordt verliefd op de duivel, maar die vindt haar maar niets. Hoe vrij je nu met een engel die je alles nog moet leren? JÚrone zal de engel dan maar volgen naar de hemel al vindt hij het erg dat hij zijn werktuigen moet achterlaten.

De duivel zal Het viertal naar een andere afdeling van de hel sturen, van de afdeling Borsten en Billen naar Bakken en Braden en dat belooft niet veel goeds.

Het kleine wagentje dat steeds maar groter en groter wordt, inspireert Jean-Paul tot een reusachtig plan, zeker nu hij weet dat Nul-Een ook van de duivel een straf te wachten staat. Hij heeft het viertal immers naar de hel gebracht.

Voordat de haan kraait zal het fameuze plan moeten uitgevoerd worden.

Omhoog