Frans Busschots

Ik ben ik


Decor: Zetstukken.

Personen: 8 meisjes, 11 jongens, en een onbeperkt aantal figuranten (en zangers, en dansers).
                        Alle rollen kunnen door jonge mensen gespeeld worden.

Avondvullend. Dertien scènes.

 

Jill wordt gepest door de leden van de jeugdclub waarvan ze lid is. Wanneer er een zangwedstrijd wordt georganiseerd, denkt ze dat dit het moment is waarop ze zich kan bewijzen, maar dat lukt niet.

Ze is ontgoocheld, maar haar vriendin Lita steunt haar. De leraar Nederlands die ook actief is als muzikant, zal haar wel helpen, denkt Lita.
Zo groeit Jill als zangeres, en later wordt ze ook gesteund door een impresario. Maar tegenslag blijft haar achtervolgen. Jeroen en enkele kornuiten blijven stokken in haar wielen steken en dat loopt zelfs bijna faliekant af. Maar Jill vecht terug. De roem lonkt. Ze leidt haar eigen leven, weg van haar eigen dorp en vroegere vrienden. Een nieuwe wereld lokt haar. Ze breekt met haar verleden. Ik ben ik, zegt Jill.

Enkele vrienden van vroeger, waaronder Lita,  komen haar vragen voor een benefietconcert ten voordele van het jeugdhuis waarvan ze vroeger lid was. Dat jeugdhuis is afgebrand en men wil met dat benefietconcert centen inzamelen. Jill zegt dat ze daarmee niets te maken heeft. Ze heeft gebroken met die tijd van vroeger. Ze is een ster nu.

Maar kan niemand haar overtuigen?

Omhoog