Frans Busschots

Altijd Prijs


Genre: Blijspel avondvullend (3 bedrijven)

Spelers: 4 dames en 4 heren

Decor: een landelijk café

 

Lowieke Plastron, de verantwoordelijke van een klein confectiefabriekje, van vader op zoon, is tevens Hofleverancier.  Hij is er de put van in dat men de overeenkomst verbreekt. Hij zal zijn fabriek moeten sluiten, vreest hij. Dit is erg omdat het kleine dorpje De Heuvels, dat wat afgezonderd ligt, naast een forelkwekerij geen andere  werkgelegenheid heeft. Men noemde altijd De Heuvels als “het plastronnekesdorp”.

Een vreemde snuiter, hij zegt dat hij een landmeter is, komt in het café De Zevende Hemel logeren en hij blijft daar wel enkele dagen. Het is zeker geen toerist of landmeter of wat dan ook, maar wat dan wel?

Rond die tijd komt de politie een grootscheepse huiszoeking doen in een vervallen schuur in de buurt van de forellenkwekerij. Jaren geleden zou men daar drugs gekweekt hebben, zegt men nu nog. Maar is de politie daar nu nog mee bezig? Wat zit er achter?

Mieke wordt verliefd op Henry, de rare snuiter, maar Henry had al een aanbidster.

Een man die fysisch onze koning kan zijn, maar dat komt in de tekst niet duidelijk naar voren, komt Lowieke troosten en dan verneemt men hoe alles in elkaar zit.

Kan de overeenkomst als Hofleverancier nog hernieuwd worden en wat heeft dat allemaal met die vermeende drugsaffaire te maken. Jozef (de koning ?) lost alles op. En wat gebeurt er met al die verliefde vrouwtjes?

Een stevig spannend verhaal met veel humor.

 

Omhoog